Memorandum 2024

De Gewestelijke Ontwikkelingscommissie (GOC) kijkt naar de toekomst met concrete voorstellen om de ruimtelijke ordening in Brussel nieuw leven in te blazen. 

Als reactie op de toenemende problemen die de adviescomités ondervonden, nam de GOC het initiatief om een overzicht op te maken. Deze samenwerking met verschillende actoren uit het Gewest, richtte zich op belangrijke kwesties zoals de onderlinge connectie tussen onderzoek, expertise en politiek, evenals burgerparticipatie en de relatie tussen visie, verhaal, verbeelding en het stedelijke project.  

Na verschillende participatieve workshops en een verrijkend colloquium in het Brussels Parlement, deelt de GOC de belangrijkste conclusies om de stedelijke en regionale planning in Brussel nieuw leven in te blazen. 

Het Memorandum pleit onder andere voor het versterken van samenwerkingsverbanden, het aanmoedigen van transversale benaderingen, het optimaliseren van kennisverspreiding en het bevorderen van permanente vorming. 

We nodigen alle betrokkenen uit om ons volledige rapport te raadplegen (hier beschikbaar) voor een gedetailleerd inzicht in de uitdagingen en de beoogde oplossingen. 

Photo : Thierry Mercken